Wysłany: 2017-10-17, 22:56
Witam Was serdecznie.
Viper- Vigo jest u nas już dwa miesiące. Wszystko układa się dobrze. Nadal jest dość spięty w nowych dla niego sytuacjach. Nie płacze już tak strasznie kiedy zostaje sam. Najlepiej układają się relacje pies - dziecko, bawią się razem, biegają, od niedawna aportuje. Od czwartku przez trzy tygodnie tymczasuje u nas kotka. Vigo już kiedyś spotkał się z kotem twarzą w twarz, miałam wrażenie, że albo nie widział nigdy wcześniej kota albo się boi. Teraz nie ma jakichś szczególnych spięć. Koteczka nauczyła go, że jak się kroi mięsko to trzeba grzecznie siedzieć, coś spadnie.
Jak ich złapię dostatecznie blisko siebie, zrobię zdjęcia i wyślę.
Pozdrawiam.
Cytat:
Trochę to trwało, ale już piszę co słychać.
Viper-Vigo jest u nas od 18 sierpnia 2016. Został zgłoszony do Warty jako błąkający się od jakiegoś czasu golden. Pojechałam po niego, gdzieś na wieś pod Radomiem. Był u nas w DT, jednak tak doskonale wkomponował się w naszą rodzinkę, że postanowiliśmy go adoptować. Vigo nie jest goldenem, jest mniejszy ok 20 kg. Jest zwykłym pieskiem w kolorze goldena. Przez pierwsze trzy miesiące strasznie płakał kiedy zostawał sam w domu, o czym uprzejmie donosili sąsiedzi. Z czasem przyzwyczaił się do tego, że wracamy i grzecznie czeka. Całkiem niedawno będąc u mojej mamy, został na chwilę sam w domu, strasznie płakał. Jest bardzo delikatnym pieskiem, nadal reaguje strachem na głośne dźwięki, nawet na te, które zna dochodzące z budowy na przeciwko naszego domu. Nie wykazuje żadnej agresji
w stosunku do ludzi. Kiedy jest na smyczy zdarza się, że warczy na inne pieski, natomiast na wybiegu dla psów (bez smyczy) wszystko jest w porządku. Jest szczepiony, odrobaczany, dostaje kropelki na pchły i kleszcze. W ubiegłym roku miał stan zapalny w uchu, został wyleczony. No i ma lekką nadwagę, którą ja zauważyłam dopiero oglądając jego pierwsze zdjęcia, w związku z tym zjada już trzeci worek Eukanuba Adult Weight Control (Light) Medium Breed 3 kg - karma dla psów z nadwagą ras średnich. To chyba wszystko, myślę, że ma się dobrze. Dołączam kilka ostatnich zdjęć.
_________________ Nie każdy człowiek wie, jak kochać psa ale każdy pies wie, jak kochać człowieka
Mila, Monika i Dawid
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-04-15, 10:47
no rzeczywiście się zaokrąglił, ale dobrze że zwróciliście na to uwagę i jesteście na drodze do odchudzenia. Często tycie jest spowodowane podjadaniem między posiłkami a nie samym psim posiłkiem, także polecam ograniczyć do zera wszystkie dosmaczania ( jeśli takie stosujecie) , a na przegryzkę dawać marchewkę do chrupania, która jest niekaloryczna
Ciesze się, że Vigo w waszym domu już nie płacze za Wami, widać że psiak ma spory bagaż emocjonalny, ale nie mógł lepiej trafić! Daliście mu potrzebny czas i cierpliwie czekaliście na zmiany na lepsze;)
Opiekunka Vipera pisze:
U Vipera, w domu Vigo wszystko w porządku. Niedługo miną trzy lata,od kiedy jest z nami.
Jest bardzo delikatnym pieskiem, uwielbia ludzi, również dzieci. Nadal boi się głośnych dźwięków- burzy, stukania, rur wydechowych. Potrafi zostać w domu, bez płaczu, nic nie niszczy. Płakał trzy miesiące. Generalnie dobrze dogaduje się z innymi psami, czasami tymczasuje u nas kot,nie ma problemu. Przytrafiło nam się zapalenie ucha, często też musi mieć opróżniane gruczoły przyodbytnicze, po za tym wszystko ok. Bywa w salonie u Kasi "Day For Dog - Grooming", boi się suszarki więc nie za często. Jest szczepiony, odrobaczany.
Viper_240x320.jpg
Plik ściągnięto 3435 raz(y) 56.65 KB
Viper1_240x320.jpg
Plik ściągnięto 3435 raz(y) 90.16 KB
Viper2_240x320.jpg
Plik ściągnięto 3435 raz(y) 61.93 KB
Viper3_240x320.jpg
Plik ściągnięto 3435 raz(y) 65.53 KB
Viper4_240x320.jpg
Plik ściągnięto 3435 raz(y) 84.56 KB
_________________ Nie każdy człowiek wie, jak kochać psa ale każdy pies wie, jak kochać człowieka
Mila, Monika i Dawid
"Dzień dobry, przesyłam zdjęcia z ostatniego roku. Trochę się działo. Od września do czerwca tymczasowały u nas dwie koteczki. Vigo się z nimi bardzo zaprzyjaźnił i chyba tęsknił jak pojechały do siebie. Teraz Vigo. Jest zdrowy, ma się dobrze, pod koniec września musimy usunąć górną jedynkę bo jest złamana, przy okazji będzie miał usunięty kamień. Był problem z jedzeniem bo nie chciał jeść. Szukałam odpowiedniej karmy i wreszcie chyba znalazłam Applaws. Zjada wszystko i nawet się dopomina, że to już czas na jedzenie. Nadal nie lubi głośnych dźwięków."
20201121_225516_Easy-Resize.com (1).jpg
Plik ściągnięto 2251 raz(y) 30.69 KB
20201124_195856_Easy-Resize.com (1).jpg
Plik ściągnięto 2251 raz(y) 35.83 KB
IMG_20201113_151043_Easy-Resize.com (1).jpg
Plik ściągnięto 2251 raz(y) 49.58 KB
20201218_104915_Easy-Resize.com (1).jpg
Plik ściągnięto 2251 raz(y) 52.95 KB
Mila, Monika i Dawid
Opienkunka Vipera pisze: ‘ Vigo (bo tak nazywa sie Viper w domu) jest regularnie szczepiony i odrobaczany. Jest zdrowy. Od samego początku bardzo się spinał przy dotyku, glaskaniu, miał robione badania i usg aby wykluczyć przyczyny chorobowe. Wszystko wyszło dobrze. Ogólnie normalnie.
Pomimo trudnosci, Vigo bardzo lubi być glaskany, wymusza, nadstawia tyłek ale się spina. Tak to wygla jakby przygotowywał się na to, że ta ręką, która go głaszcze za chwilę miała go uderzyć.
Tak poza tym to jest normalnym psem.’
IMG_0809.jpeg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 400.9 KB
_________________ Angelika i Carmel
Gabi i podopieczni
Wysłany: 2025-10-31, 20:14
U Vipera wszystko w psim porządku. Przesyła dużo psitulasków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum