Spacer już za nami Udany - z resztą czekamy na dalsze propozycje.
Chciałam powiedzieć, że razem z Milką od 17 kwietnia wybieramy się na szkolenie PTP w Wesołej Łapce z Basią Klasik. Dlaczego teraz? A dlatego, że Milka trochę się zmieniła. Dzwonek domofonu, nasz powrót po pracy, wizyta gości kończą się drapaniem Milki w drzwi, głośnym szczekaniem i skakaniem po nas. Do tego stała się bardzo zazdrosna. Problem pojawia się kiedy chcemy przytulić/pogłaskać Szajbkę lub kogoś z rodziny Milka wpycha się pomiędzy. W perspektywie założenia rodziny zachowanie Milki może być trochę niebezpieczne dla małego człowieczka, więc nie ma na co czekać . Próbowałam różnych metod wyczytanych w internecie, natomiast doszłam do wniosku, że i Milce i mnie przyda się takiego typu doświadczenie
Także trzymać kciuki proszę za nas
Będziemy starały się ze wszystkich sil
_________________ Pozdrawiamy Kasia, Tomek, Szajba, Milka i Kota
Witamy
Sierpniowy urlop spędziliśmy na wsi, gdzie dziewczyny szalały po lasach i łąkach.
Pogoda dopisała, więc Milka wraz z Szajbą zażywały kąpieli
Co do Milki zdrowia ogólnie nie ma większych problemów. Milka ma kłopot z serduszkiem, tzn. kiedy byliśmy u dr Reni wyszło iż Milce bardzo wolno bije serce, nie wiadomo czym jest to spowodowane (może taka jej "uroda") ale wszelkie zabiegi z narkozą są odkładane (podczas narkozy serce zwalnia jeszcze bardziej i dla Milki byłoby to niebezpieczne).
Po powrocie z urlopu Milka rozwaliła sobie łapkę (poduszkę) byliśmy u weta, pani dr zaleciła maść i opatrunki. Teraz z łapką jest coraz lepiej
Teraz dla dziewczyn mam więcej czasu ponieważ siedzę na L4 i rosnę
Hej.
3 grudnia minie 8 lat od czasu adopcji Milki. Aktualnie Milka jest 9.5 letnia Panią. Przez większość swojego życia mieszka z Szajba i kotem. W zanadrzu ma las do biegania. Kondycyjnie już słabiej natomiast oczywiście nie pogardzi gonitwa za sarenka czy innym zwierzatkiem. Milka w ciągu swojego życia zyskała dwie ludzkie siostry z którymi dogaduje się wzorcowo. Oprócz incydentu z ropomaciczem(Milka nie była wczesniej sterylizowana, w związku na serce), gdzie sterylizacja już była konieczna, Milka (odpukać) cieszy się dobrym zdrowiem.
W wakacje dziewczyny skorzystały pierwszy raz z basenu dla psów w Piesełkowie u Cioci Basi. Teraz mają nowa miejscówkę do brykania, bo czasem zabieram je do pracy właśnie do Pieselkowa.
To by było na tyle. Wstawię zdjęcie jak mi się to uda.
Pozdrawiamy
"Dzień dobry. U Milki wszystko dobrze, w czerwcu skończyła 11 lat, jak na jej wiek czuje się dobrze. 30 listopada podczas emisji programu Dzień Dobry TVN będzie mozna dojrzeć Milkę."
Milka to ta uśmiechnięta
Wiek: 22 Dołączyła: 13 Maj 2024 Posty: 66 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2024-08-13, 10:19
Pani Katarzyna od Milki odpisuje:
Dzień dobry,
Milka pod koniec czerwca skończyła 14 lat.
Wiek daje się we znaki. Nie ma ochoty na długie spacery, raczej wybieramy okolice naszego bloku. Jest pod regularną opieką weterynarza. Jak na ten moment ma się dobrze. Stawy najbardziej dokuczają, szczególnie w tylnych łapach. Dostaję suplementy. A ogólnie chyba nie narzeka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum