Wysłany: 2019-07-02, 11:05 DŻINKS ma już dom w Gdyni - 617
W sobotę pod opieke fundacji trafił 3-letni kawaler, troszke zagubiony w nowej sytuacji ale dajmy mu czas na poznanie nowej tymczasowej rodziny, która zdecydowła się przyjąc chłopka pod swój dach. Zamieszkał z Marta i jej rodzina w Białymstoku wraz z Leosiem psim rezydentem. Chłopaki na razie sie mijaja, ale Marta jest pełna nadziei, ze to bedzie miłośc .
Zapraszam do śledzenia watku!!!
_________________ Ewa&Lula&Fux
„Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie” - Anonim
„Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie” - Anonim
"Dżinks jest w DT od tygodnia.
Pierwsze dni był spokojny, starał się wprawdzie zdominować Leona ale Leon świetnie sobie poradził i widać, że obronił swoją pozycję. Pod koniec tygodnia Dzinks poczuł się na tyle dobrze, że zaczął trochę rozrabiać.
Np. podkradał poduszki z kanapy i zanosił je na swoje posłanie albo powyciągał z torby ubrania. Nic jednak nie niszczył. W piątek świsnął pomadkę i pogryzł, w sobotę nakryliśmy go jak stał przy stole w kuchni i sobie na nim gmerał. Przy próbie zwrócenia mu uwagi zaczął warczeć i się odszczekiwać. Skazaliśmy go za to na separację od stada. U Leona to podziałało
Dzinks godzinę przesiedział w ogrodzie sam. Ale jest sprytny i udało mu się wślizgnąć do domu 😂😂.
Nadal go ignorowaliśmy. Jest jakby lepiej. 😆. Na razie nic nie podkrada i jest grzeczny. a tą chwilę ignorowanie pomaga. Jest jakby spokojniejszy."
Wysłany: 2019-07-25, 12:11
Dżinks do grzeczniaczkòw nie należy 😀
Myszkuje po szafkach w kuchni i podkrada pozostawione jedzenie...i nie tylko (np. zmywak kuchenny).
Przy próbie zwrócenia mu uwagi, niestety skoczył na mnie z zębami .Po incydencie mam lekkie zadrapania na przedramienia. Sam się jednak ukarał
Wysłany: 2019-07-26, 14:43
Dżinks jest w trakcie diagnozowania jego stanu zdrowia.
Ma nienajlepsze wyniki. Istnieje podejrzenie cukrzycy i chorej tarczycy
Dodatkowo w badaniu moczu ujawniono bilirubinę, więc na ten moment leczymy wątrobę. Leczymy tabletkami. Trzeba je podawać 3 razy dziennie.
No i przyszedł czas na podanie leku....a tabletek. .
nie ma!!!
znalazły się na trawie w ogrodzie . Hmmm..podkradł , ale nieposmakowały
Wysłany: 2019-11-17, 15:58
Dżyks, u nas to Edzio , jest już po kastracji, przy okazji narkozy została pobrana krew do dogłębnej diagnostyki, na ten moment z wyników wygląda na to, że ma jakieś pasożyty dlatego będziemy w tym kierunku pogłębiać diagnostykę, niepokojące jest to, że bardzo schudł.
Niestety cały czas nie ma za co Edzia pochwalić....złodziejstwo i sianie zniszczenia to nie jego jedyna wada.
Edzio pasjami szczeka, na wszystko i non stop....dziekuję bardzo moim sąsiadom za wyrozumiałość
Cały czas jest problem z witaniem gości, skacze na ludzi i ciąga ich za ubrania...nie można w żaden sposób odwrócić jego uwagi, nie działają smaczki, zabawki i inne sposoby rozładowania emocji.
Edzio ma ogromny problem z negatywnymi emocjami, jak jest na coś wkurzony, a wkurza go praktycznie wszystko co nie jest po jego myśli, po prostu gryzie i to bardzo dotkliwie, bez ostrzeżenia. Przyznaje, że niektóre rany wymagają interwencji chirurgicznej. Zauważyłam, że w ten sposób rozładowuje stres, po ataku jeszcze przez chwilę próbuje ponownie ugryżć po czym uspokaja się i..idzie spać.
Spróbujemy popracować z behawiorystą, ale Edzio nie lubi się podporządkowywać.
Wysłany: 2019-11-29, 09:56
W najblizszy poniedziałek Dżinks wyrusza na szkolenie, zamieszka z behawiorystą i będzie się uczył .
Przyznaję, że rozstanie bedzie to dla nas trudny moment, ale rozumiemy, że tu chodzi o dobro psa i przyszłych opiekunów.
Niestety ale ataki ciagle się powtarzają, dzisiaj przd pogryzieniem ochronił mnie dość gruby szlafrok, ostatnio moją córkę też....bo zostałaby pogryziona w brzuch za zwrócenie Dżinksowi uwagi żeby zszedł z kuchennej szafki.
Trzymam kciuki za Dżinksa i za szkolenie przy osobie, która mu pomoże, poczyta go dokładnie, zrozumie i spróbuje naprostować jego zachowania oraz pomoże nam wejść na odpowiednie tory w działaniu z psiakiem.
Dżinks, jestem z Tobą, czekamy na wieści.
_________________ Nowy dom Spajkusia od '16
Angelika i Radosław
/ Diana (*), 2005-2015
/ Lola (*), 2024-2025
Dzinks juz od niedzieli w nowym dt. Trzymajcie kciuki za chłopaka zaczyna nowe zycie pod okiem szkoleniowca.
Dżinks radzi sobie świetnie. Na spacerach coraz bliżej mnie chodzi, nie ma potrzeby biegania i uciekania na drugi koniec smyczy. Przy każdym odwołaniu przybiera. Ma też duża potrzebę przytulania i głaskania. Naprawdę to lubi.
Pracujemy z Dzisnksem nad komunikacją, tak jak pisałam na imię przybiera i wprowadzamy już komendy aby ułatwić życie przyszłemu właścicielowi.
IMG_20191222_133931.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 2.96 MB
IMG_20191222_133930.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 3.08 MB
IMG_20191222_133928.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 2.96 MB
IMG_20191222_133926.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 2.34 MB
IMG_20191222_133845.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 3.14 MB
_________________ Nowy dom Spajkusia od '16
Angelika i Radosław
/ Diana (*), 2005-2015
/ Lola (*), 2024-2025
Dżinks jest na etapie treningów wzmacniających na przewodnika. Jak do tej pory, każda sytuacja musi być zrozumiała przez niego, w innym wypadku potrafi pokazać zęby, np przy nakładaniu obroży.
Pracujemy nad dotykiem, nad zaufaniem i wzmocnieniem więzi psa z człowiekiem. Jeszcze dużo pracy przed nami,jest tak pobudzonym psem że gryzaka je na stojąco..
Dżinks ma coraz więcej radości w kontakcie z człowiekiem. Coraz więcej rozumie, panuje nad emocjami. Chce tego kontaktu....Nie ciągnie na smyczy, spacer mamy spokojny. Nie jak na początku : wylatywal na zewnatrz jak by z choinki spadł... jeszcze potrzebuje pracy..ale w treningu jest bardo aktywny. Ma bardzo fajna energię 😊😊..pracujemy nad dotykiem jest coraz lepiej..pracy jeszcze duzo przed nami ale jestesmy na dobrej drodze.Czasami mam wrazenie jakby Dzinks byl u mnie za kare..ale to braki socjalizacyjne z poprzednich domów spodowowały u niego taki efekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum