Wiek: 36 Dołączyła: 07 Sie 2013 Posty: 521 Skąd: Wolsztyn/DK
Wysłany: 2013-10-16, 12:30
Sylwia i Borys napisał/a:
Borysek już nie wylizuje łokci, ładnie maść się wchłania, ale niestety taki nieestetyczny ślad został po lizańsku
Macie jakiś pomysł jak sie pozbyć tego kolorku sierści?
hmmmm Rudolf miał wiecznie cieknące oczyska i od tego przebarwione futro. kupiłam kiedyś płatki oczyszczające i pomogło. Tyle, że Rudy był... rudy nie wiem jak z białym futrem
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą- twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."
Rambo *2009- 2013 [']
Wiek: 44 Dołączyła: 13 Kwi 2013 Posty: 862 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-16, 13:04
i to Ewa nie jest głupi pomysł. dzięki.
A w międzyczasie znalazłam info że przebarwienia mogę trochę rozjaśnić przemywając wodą utlenioną. dzisiaj sprawdzę. a jak nie pomoże to kupie te płatki
_________________ "Można żyć bez psa, ale nie warto"
Heinz Ruhmann
ja Ci Sylwia polecam Borasol.. na początku pewnie będziesz musiała przemywać codziennie a potem co jakiś czas.. albo na zmianę z przegotowaną wodą.. jeśli nie ma tam stanu zapalnego to niestety jasne futra tak mają, delikatna ropka przebarwia jasną sierść na rudo.. więc przemywaj wodą 2 razy dziennie i futro wróci do normalnego koloru tylko daj sobie trochę czasu
_________________ Pozdrawiam Ewa, Cindy i Marley
p/s podaruj nam swój 1%, KRS 0000395734
Wysłany: 2013-10-20, 09:37
dzieki.
dzisiaj przygladalam sie jego łokciom i widze że zaczely odrastac mu włoski w tym miejscu teraz tylko koloru musimy sie pozbyć i bedzie chłop jak malowany
Heinz Ruhmann
Sylwia do nas Tutis też trafił z wielkimi modzelami, ale zaczęłam mu smarować maścią z wit.A i odkąd śpi tylko na dywanie lub swoim posłaniu, powolutku mu zaczyna to zarastać sierścią
_________________ Życie trzeba kochać, a nie zostawiać, bo ono nas nigdy nie zostawi...
Wysłany: 2013-10-20, 12:27
Ja się Wam muszę przyznać, że Habałaba ma też modziele, ale smaruje mu je bardzo nieregularnie Muszę się poprawić, ojjj muszę
_________________ "A Ty w oczy patrzysz i łeb przekrzywiasz, jakbyś chciał zrozumieć mnie lepiej.
I w ogień skoczyłbyś za mną, choć jestem tylko człowiekiem...".
Olka ja też nie smaruję jak w kalendarzu Tylko jak sobie przypomnę wieczorem, ale w naszym przypadku to Tutis książe nie śpi byle gdzie, tylko tam gdzie są dywany No chyba, że mu za ciepło to wtedy położy się na panelach
_________________ Życie trzeba kochać, a nie zostawiać, bo ono nas nigdy nie zostawi...
Wysłany: 2013-10-20, 12:32
Hałabała właśnie bardzo często śpi na panelach lub płytkach, bo jemu chyba wiecznie jest za ciepło
_________________ "A Ty w oczy patrzysz i łeb przekrzywiasz, jakbyś chciał zrozumieć mnie lepiej.
Stosowałam Borasol /rozcieńczony/na przebarwioną sierść na łokciach i pod oczkiem, po przemyciu smarowałam maścią Alantan i ta kuracja doskonale działa.
Wiek: 37 Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 3154 Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2013-10-20, 17:53
Woda utleniona powinna faktycznie trochę pomóc. A może by mu trochę podciąć to futerko? Teraz jest okres mega linienia, więc powinno się szybko odbudować.
_________________ Gdyby nie było zwierząt, życie nie miałoby sensu.
Wiek: 37 Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 3154 Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2013-12-22, 20:48
Borysku co tam u Ciebie muszę pogonić Twoją pańcię bo coś ostatnio za bardzo interesuje się innymi psiakami mam nadzieję, że mnie nie udusi.
W każdym razie razem z Boszczakiem i Majeczką - Kluseczką życzymy Wam zdrowych, radosnych świąt, wielu spacerów i spełnienia wszystkich marzeń !! Pozdrów proszę od nas Bonuska, bo bardzo miło go wspominamy!
_________________ Gdyby nie było zwierząt, życie nie miałoby sensu.
Wysłany: 2014-01-05, 17:17
U nas wszystko dobrze, żyjemy sobie w jednej wielkiej symbiozie.
Borysek ma się dobrze, jest zdrowy i pełen energi, niestety ciągle jak jesteśmy na dworze to nie mamy aparatu, dlatego muszą Wam wystarczyć zdjęcia śpiącego Boryska
A i w imieniu Boryska i Bonusika, chcielibyśmy bardzo podziękować poprzednim właścicielom za wielki i pyszny prezent pod choinkę Borys, jak tylko wróciłam z poczty a jeszcze nie zdążyłam otworzyć dość ciężkiej przesyłki, już wiedział że w środku jest masa między innymi kosteczkek wiązanych, które tak uwielbia.
Dziękujemy
Heinz Ruhmann
Wysłany: 2014-01-05, 17:40
Ale fajnie wygląda ten duet black&white
Wiek: 36 Dołączyła: 07 Sie 2013 Posty: 521 Skąd: Wolsztyn/DK
Wysłany: 2014-01-05, 18:47
dla poprzednich wlascicieli.
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą- twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."
Rambo *2009- 2013 [']
Wysłany: 2014-03-06, 20:44
Już biegniemy z nowinami
O tak do Was biegnę...
no to skoro już dobiegłem to teraz baw się ze mną piłeczką, i to na ten tychmiast
A z życia codziennego, to muszę Wam powiedzieć że po prawie roku w końcu chyba przyzwyczaiłem się do tego piskającego świniaka czyli Fiśki.
Tak wyglądamy jak podchodzi do mnie, jestem spokojny i opanowany...
Sylwia Ona do mnie podchodzi za blisko i nie wiem co mam z tym faktem zrobić.....!!! No dobra dalej będę grzeczny przecież nic mi nie zrobi, prawda...?
i na koniec, choć zdjęcie niewyraźne, tak wygląda nasza trójka buszująca po kuchni i w jej zasięgu
Heinz Ruhmann
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum