Forum Fundacji Warta Goldena Strona GłównaForum Fundacji Warta Goldena Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Chat  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
CASTIEL - 269
Autor Wiadomość
Martyna i Boski 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2014-12-22, 22:43   

Jesteście super :mrgreen: i świetna opieka DT i wiem, że nowy domek, który czeka na Castiela jest równie rewelacyjny. Nie mogę się doczekać jak już panowie się ze sobą bliżej poznają!
Od razu dajcie znać!! czekam na relacje :rotfl: :rotfl:

http://minek.flog.pl/wpis/5873939/byla-sobie-pilka Same szczęścia:)!!

Kuba i Castiel 
DOM WARTY GOLDENA
Wysłany: 2014-12-30, 13:43   Witajcie

Witajcie,

Z tej strony Kuba i... Castiel / Casti / Casi / Casio / Kaz / Kaziu / Kazik / Fafik bo nie sposób zliczyć jego imion - ba, nawet mój Tato, uważając go za dostojnego psa, nazwał go Kazimierz :) .

Na wstępie muszę Was przeprosić ale strasznie nie lubię pisać, natomiast jestem straszną gadułą, więc mam nadzieję że ten skrócony przekaz myśli odpowiednio przedstawi Wam aktualną sytuację, a gdyby komuś było mało, to zapraszam do kontaktu telefonicznego.

Trochę się nie odzywaliśmy, za co przepraszam ale tylko dlatego że dopiero w minioną sobotę odebrałem super Przyjaciela z Gdańska, gdzie przebywał w Domu Tymczasowym u Sylwii, której również pragnę podziękować za pomoc i stały kontakt który utrzymujemy :) .

Hmmm... od czego by tu zacząć - może zacznę od soboty :) :
1. Casti to świetny partner w podróży - przez całą drogę powrotną (600 km) był bardzo grzeczny i spokojny, przychodząc tylko na chwilę do "kokpitu" skontrolować sytuację i przypomnieć się o sobie :) .

2. Szybko się aklimatyzuje, czego świadectwem był szybki kontakt z Rodzicami i dziećmi mojej Siostry. Gdy dotarliśmy na miejsce (mieszkanie moich Rodziców na południu Polski), to jak zobaczył całą Rodzinkę to witał się tak jakby ich nie widział parę dni, a nie jakby dopiero co ich poznał - radość nie miała końca :) . Od razu wkupił się w łaski całej naszej Familii.

3. Z każdym kolejnym dniem coraz bardziej się przyzwyczaja, chociaż na brak emocji nie może narzekać (nowi ludzi, nowe miejsca, nowe otoczenie), jednak jest bardzo dzielny i daje radę chłopak :) .

4. Psiak jest przekochany, próbuje się przyjaźnić z każdym i na każdym kroku. Pieszczoch jakich mało, a brzuszek to jego ulubione miejsce pieszczot :) .

5. Rano wychodzimy na plac gdzie bawimy się jego ulubioną piłeczką - świetnie aportuje :) . Od wczoraj ma już nową piłeczkę i nie tylko ją - również nowe legowisko, szelki (chociaż na razie ich nie toleruje) i szczotkę. Ale i tak piłeczka jest najważniejsza. W ciągu dnia i wieczorami chodzimy na dłuższe spacery i zwiedzamy okolicę, jak również bawimy się z Castim w mieszkaniu na różne sposoby.

6. W nocy jeszcze krąży pomiędzy pokojami, ale to dopiero jego 4-ty dzień więc jeszcze nie miał okazji znaleźć "swojego miejsca". Nawet do łóżka trzeba go specjalnie zapraszać, czego nie można powiedzieć o jedzeniu - straszny z niego łakomczuch, a ten jego wyraz mordki to istny widok "oczu kota ze Shreka" :) .

7. Bardzo spokojny i grzeczny, nie szczeka, chyba że... traci moją osobę z pola widzenia, co oznacza że już powoli zaczyna chwytać kto staje się jego nowym Panem :)

8. Chodzimy wszędzie razem i przed nami wizyta u weterynarza, aby załatwić wszelkie formalności, a później to już tylko "play & fun" :) . No i trzeba też trochę potrenować, bo jak każdy, tak i Casti ma swoje słabe strony (ale do wypracowania), czyli ciągnięcie na smyczy i podgryzanie, ale wszystko w swoim czasie - z takim psiakiem jak Kazik to można konie kraść :) .

Ogólnie to nie mam słów, aby opisać tego psiaka - prawdziwy Przyjaciel na dobre i na złe, jak w bajce o strażaku i jego kocie - Kot i Pat, Pat i Kot, Kot i Pat, przyjaciele od lat :) :):).

Chciałbym załączyć parę fotek jednak pojawia się komunikat (mimo że zmniejszam zdjęcia do bardzo małych rozmiarów):
Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum.

A teraz wybaczcie, ale psina czeka na spacerek i zabawę w białym puchu, oczywiście z jego ukochaną piłeczką w tle :)

A i bardzo ważne - życzymy Wam wspaniałej zabawy w dniu jutrzejszym i wszystkiego Naj w nadchodzącym Nowym 2015 Roku !!!

Calineczka 

Wysłany: 2014-12-30, 20:32   

Bardzo się cieszymy, że u Was wszystko w porządku i tak sie fajńie bawicie i spędzacie czas 😊 życzymy Wam jutro super zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku :)

Rufiakowa Amcia 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2014-12-31, 11:37   

Dżem dobry, witam na forum i wśród warciarzy-farciarzy ;) Cieszę się, że już od pierwszych chwil kwitnie miłość między Wami. Kaziuk kradnie serca nawet przez monitor, więc "na żywca" to już na pewno :mrgreen:

Powodzenia na wspólnej drodze i najlePSIEJszego Nowego Roku!

Aaaa, co do fotek, podaję skróconą instrukcję, bo nie ukrywam, że czekam niecierpliwie na fotencje :mrgreen:

Jeśli korzystasz z Googla+, FB lub jakiegokolwiek portalu hostingowego, najlepiej "przenosić" zdjęcia stamtąd. A jak? A tak:
1.Otwórz fotę w FB/G+/innym portalu.
2.Kliknij na nią prawym przyciskiem myszy.
3.Rozwija się lista- szukaj "kopiuj adres obrazka lub kopiuj adres URL"
4.Wybierasz tę opcję, a następnie
5.Tutaj- obok okienka tekstowego wciskasz "guziczek" "IMG"
6.Wklejasz adres URL w okienku, które wyskakuje, akceptujesz i oto Kaziu ;)

Amcia z Rufiakiem

Sylwia i Parys 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-01-02, 14:49   

dzień dobry,

ja też bardzo się cieszę, że dostał Pan pod opiekę Castiela i że sprawy mają się dobrze, pozdrawiam

Rufiakowa Amcia 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-12-30, 01:39   

Wieści z kaziowego domku :D

Cytat:
Droga Fundacjo,

piszę do Państwa aby po pierwsze podziękować za kartkę świąteczną oraz chcemy życzyć wszystkiego najlepszego w Nowym Roku - mamy nadzieję, że Goldeny znajdą swoje domy, w których odnajdą ciepło i radość. Piszę też, aby pochwalić się Castielem - Goldenem, którego wziął rok temu mój chłopak ( Jakub Kosmol) z Państwa Fundacji. Chcielibyśmy przekazać iż Casti ma się bardzo dobrze, uwielbia wyjazdy na wieś, zabawy z piłką oraz frisbee, długie spacery a także.. dzieci Emotikon smile Uwielbia pływać a także bawić sie z innymi psami Emotikon smile Pomimo tego, że mieszkamy z Kubą osobno staramy się wspólnie zamjować się Castim tak więc Casti znalazł nie tylko Pana ale także Panią Emotikon wink Wsysyłam Państwu kilka zdjęć Castiego Emotikon smile Serdecznie pozdrawiamy

Amcia z Rufiakiem

Rufiakowa Amcia 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-12-30, 01:40   

Nie do wiary, to już rok!

Amcia z Rufiakiem

Milena i Kosmo 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2015-12-30, 15:22   

Jak cudownie się to czyta ! ;)
Gorące uściski dla całej waszej trójki :mrgreen:

Waniliowa Paula 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2016-01-14, 21:38   

a ja tych ludźków widziałam na Wośpie, i wymiziałam Castielka :-)

Ewelina, Adam i Blues 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2019-11-28, 16:37   

Pięknego maila otrzymałam od rodziny Castiela. Wiadomość była pełna pięknych zdjęć. Niestety ze względu na ich ogromną ilość, pozwolę sobie wkleić tylko wybrane.

Ewelina, Adam i Blues 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2019-11-28, 16:41   

Cytat:

-Zaczęło się wszystko od Wrocławia (lata 2014-2016):
-Później przyszedł czas na wspólną (rodzinną) podróż do Chorwacji na wakacje (2017):
-Następnie mieliśmy dłuższy męski wypad (tylko we dwóch) do UK (2017-2018):
-W międzyczasie Casti przyczynił się bardzo do poznania mojej świeżo upieczonej żony, z którą bardzo się lubią 😊
-Były oczywiście wspólne Święta…
-… no i Sylwester:
-Po wielu wspólnych wojażach osiedliliśmy się na stałe w Kędzierzynie (2018-do dziś).

P.S. Kot żony to Rosyjski Niebieski o imieniu Linux, ale nie przepada specjalnie za Castim 😉

-Straszny z Niego łakomczuch (który jednak zna swoje miejsce w szeregu):

Castulo ma się całkiem dobrze – jego ulubionymi atrybutami są miśki, piłki i wszelkiego rodzaju sznurki do ciągnięcia:

Ewelina, Adam i Blues 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2019-11-28, 16:45   

Enka_Arka_Sanka 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2025-08-29, 12:16   

pies odszedł w 2024 r.

Odpowiedz do tematu